Foto:Google Maps; Goran srdanov/Nova.rs; shutterstock

Nakon što je dvogodišnje dete odšetalo je prošle nedelje iz vrtića u Smederevu, a da niko iz te ustanove nije primetio, za Nova.rs oglasilo se i Ministarstvo prosvete.

Iz Ministarstva prosvete za Nova.rs navode da je nakon incidenta u predškolskoj ustanovi “Naša radost”, u okviru koje je i vrtić “Hajdi”, odakle je dete neopaženo izašlo iz obdaništa u toku nador.

„Nakon incidenta u kome je dete nekontrolisano napustilo vrtić „Hajdi“ pri PU „Naša radost“ u Smederevu, ustanova je obavestila i razgovarala sa roditeljima deteta i u skladu sa Zakonom, pokrenut je disciplinski postupak protiv vaspitačice i ona je privremeno udaljena sa posla do okončanja disciplinskog postupka. Nad ustanovom je u toku vanredni inspekcijski nadzor, kao i stručno-pedagoški nadzor“, navode iz ove ustanove za naš portal.

Foto:Google Maps

Podsetimo, našoj redakciji javila se grupa zabrinutih i uznemirenih roditelja sa željom da ovaj slučaj ne bude zataškan, što je po svemu sudeći pokušalo rukovodstvo smederevskog obdaništa “Hajdi”.

„Dvogodišnje dete je odšetalo iz sobice, hodnicima vrtića, izašlo na glavni ulaz, prošlo kroz dvorište i uputilo se ka kući. Ljudi koji su šetali su slučajno pronašli dete u patofnicama kako luta, a kako nisu uvideli roditelje duži vremenski period, alarmirali su policiju koja je kontaktirala vrtić. Niko nije shvatio da dete nije u vrtiću“, užasnuto izgovaraju potresene majke dece koja pohađaju ovu ustanovu P. M. i Dž. C. M. One su se našem listu obratile ne želeći da dozvole da se ceo slučaj zataška, a kako su nam objasnile, dodatno zabrinjava to što su o svemu saznali – putem društvenih mreža.

„Sramno je da mi kao roditelji čujemo tu informaciju kao trač, a ne kao događaj. Čujemo na ulici da je pobeglo dete, čujemo od dece da im je promenjena vaspitačica, a niko ne nađe za shodno da nas kontaktira iz uprave vrtića. Mi ne želimo da se zataškava slučaj“, besno započinju naše sagovornice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar