Foto:shutterstock.

D. G. (55) poreklom iz Trstenika je planinar koji je nastradao u Bugarskoj, a njegovo telo je nađeno pored tela bugarskog turiste Plamena Hristova (68), na planini Pirin, nedaleko od vrha Vihren. U Planinarskom klubu "Ljukten" iz Trstenika, čiji je D. G. bio dugogodišnji član zanemeli su od vesti.

„Nismo mogli da verujemo šta smo čuli, D. G. je bio sa nama od malih nogu, sjajan čovek, planinar, ultramaratonac, proputovao je svet“, kaže predsednik Planinarskog kluba „Ljukten“ iz Trstenika.

„Nemamo više informacija osim vesti da se dogodila tragedija… Pirin je planina čiji je Vihren najviši vrh, to je praktično stena“.

Vremenski uslovi na Pirinu znaju da budu veoma nepovoljni kada duva jak vetar.

D. G. je živeo van Trstenka u zadnje vreme, vodio je uspešnu firmu. Bio je strastveni planinar i ultramaratonac, a posebno se bavio planinskim trčanjem. Sagovornici „Novosti“ opisuju ga kao izuzetnog čoveka i prijatelja, sportistu.

Pročitajte još:

Njegova porodica živi u Austriji. Prema nezvaničnim saznanjima, porodica je obaveštena o događaju i krenuli su put Srbije.

U Bugarskoj mediji o tragediji izveštavaju već danima. Nestanak Plamena Hristova prijavljen je 26. decembra. Spasioci su teško pristupačnom terenu danima pokušavali da priđu da bi 2. januara definitivno bilo objavljeno da su pronađena dva tela, a među njima je jedno lice identifikovano kao Hristov.

Ne isključuje se mogućnost da je Trsteničanin u stvari stradao tako što je nesebično hteo da pomogne tursti u nevolji, ali istraga je u toku.

BONUS VIDEO: Velika akcija policije, zaplenjeno 120 kilograma marihuane: Na auto-putu presretnut „audi“ pun droge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar