Foto:društvene mreže

Po prvim saznanjima Predškolska ustanova "Poletarac" preduzela je sve što je u njihovoj nadležnosti, saopšteno je posle hapšenja vaspitača I.O. (26) osumnjičenog za polno uznemiravanje dece u ovoj ustanovi.

Iz Predškolske ustanove „Poletarac“ iz Odžaka, čiji radnik I.O. uhapšen zbog sumnje da je polno uznemiravao decu, odgovorili su na pitanja portala Nova.rs o ovom nemilom slučaju.

„U pitanju je pedagoški asistent koji je bio zaposlen u našoj ustavi. Po prvom saznanju ustanova je uradila sve što je u njenoj nadležnosti“, navedeno je u odgovoru PU „Poletarac“.

Pročitajte još:

Dok policija i tužilaštvo sprovode istragu, iz ove ustanove su odgovorili da su i oni pokrenuli svoj interni postupak protiv I.O.

„Pokrenuli smo disciplinski postupak i udaljili ga sa posla. Slučaj su preuzele nadležne službe i istraga je u toku“, navodi se u odgovoru PU „Poletarac“ iz Odžaka.

Podsetimo, I.O. (26) vaspitač Predškolske ustanove „Poletarac“ iz Odžaka, uhapšen je zbog osnovane sumnje da je polno uznemiravao decu. On je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru i određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana.

Njemu se na teret stavlja da je dečake stare četiri godine fotografisao nage, a da im je tom prilikom govorio „da je to njihova tajna“. Jedan od dečaka je to prijavio roditeljima, koji su obavestili nadležne, a posle razgovora sa detetom, ustanovljeno je da dečak govori istinu.

I.O. je priveden i u njegovom mobilnom telefonu policija je navodno pronašla dosta eksplicitnih fotografija dece, pa se sumnja da žrtava ima mnogo više.

BONUS VIDEO: Policijska akcija u kojo je uhapšeno 14 osumnjičenih za rasturanje pedofilskih sadržaja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar