Oliver Antić Foto:N1

Advokati Nataša Jovičić i Đorđe Kalanj obratili su se medijima nakon što su se u sredstvima javnog informisanja i na društvenim mrežama pojavili lični podaci maloletne žrtve iz krivične prijave pokrenute protiv tragično preminulog profesora Pravnog fakulteta i ambasadora Srbije u Portugaliji Olivera Antića (72).

Kao punomoćnici maloletne žrtve, advokati Jovičić i Kalanj kažu da su svi postupci pokrenuti protiv Olivera Antića inicirani isključivo u cilju zaštite maloletne žrtve i potkrepljeni dokazima.

„Iznošenjem sadržine krivične prijave i ličnih podataka na društvenim mrežama i u sredstvima javnog informisanja maloletna žrtva je učinjena prepoznatljivom, na koji način su ugrožena njena prava, a ugrožava se i njena bezbednost. Molimo medije i pojedince da se uzdrže od objavljivanja ličnih podataka, kao i da uklone već objavljene podatke kako bi se sprečilo produženo nasilje nad žrtvom i njena sekundarna viktimizacija. Apelujemo na predstavnike medija da ne dolaze ispred zgrade u kojoj žrtva živi i time je izlažu dodatnom stresu“, kažu advokati.

Kako dodaju, porodica maloletne žrtve će, kao i do sada, koristiti sva pravna sredstva koja joj stoje na raspolaganju po zakonu, sve dokaze i činjenice će iznositi pred nadležnim državnim organima, ukoliko se za tim ukaže potreba.

Podsetimo radi, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je juče postojanje krivične prijave protiv tragično preminulog ambasadora Olivera Antića, koga je partnerka optužila da je seksualno zlostavljao njihovu zajedničku vanbračnu ćerku (12). Antićeve zvanična supruga, ćerka, sestra i sestričina oglasile su se takođe juče i navele da „sa gnušanjem odbacuju sve navode prijave, kao i bilo kakvu pomisao insinuaciju i ideju o takvim monstruoznostima“.

BONUS VIDEO: Igor Vuk Torbica – čovek sa stavom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar