Foto: Nova.rs

Fabrika "Magna" u Aleksincu objavila je saopštenje u vezi sa slučajem trovanja lepkom, gde je preksinoć 104 radnika bilo izloženo otrovu. Tokom noći, došlo je do novog incidenta, pri čemu se 57 radnika, sa simptomima sličnim prethodnoj večeri, obratilo Hitnoj pomoći. Od njih je deset upućeno u bolnicu radi daljeg lečenja.

„Magna potvrđuje da je tokom rutinske operacije održavanja podne obloge na našoj lokaciji u Aleksincu nažalost došlo do toga da neki zaposleni iskuse štetan uticaj na zdravlje. Lepak koji je korišćen tokom radova održavanja je standardni lepak za komercijalnu upotrebu. Na prvom mestu želimo da svim zaposlenima koji su pogođeni izrazimo iskrene želje za brz oporavak“, navodi se u saopštenju pomenute fabrike.

Pročitajte još:

Kako dalje navode, nakon saznanja o incidentu odmah su obavestili sve nadležne ustanove kako bi sproveli detaljna ispitivanja.

„Procena kvaliteta vazduha koja je sprovedena u međuvremenu nije pokazala nikakve indikatore zagađenja. Obaveštavaćemo vas o eventualnom daljem razvoju trenutne situacije“, zaključuju oni.

VIDEO: Masovno trovanje radnika u aleksinačkoj „Magni“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare