Foto: Cineberg / Shutterstock

Direktorka srednje Zubotehničke škole u Beogradu Ana Gajić izjavila je danas, povodom incidenta u Veneciji tokom školske ekskurzije gde je napadnuta grupa đaka iz Srbije, da je povređeni dečak dobro, da se, po izveštaju lekara, radi o lakšoj telesnoj povredi i dodala da policijski izveštaj o incidentu nisu dobili.

Pročitajte još:

„Pre dve noći kontaktirao me je odeljenski starešina koji mi je saopštio da je jedan dečak povređen. Informacije koje posedujem su takve da su devojčice iz Zubotehničke škole sedele na plaži pevale, smejale se, tu je bila i grupa đaka iz Politehničke škole, naišla su nepoznata lica i došlo je do koškanja između đaka Politehničke škole i tih lica“, objasnila je ona za Tanjug.

Prema njenim rečima, devojčice koje su bile na plaži su se uplašile i krenule prema hotelu, gde su se čarke nastavile, što su videli i ostali đaci i odeljenski starešina koji su sišli dole, kada su od strane nepoznatih lica krenule da lete flaše koje su pogodile đaka Zubotehničke škole.

„Pozvana je policija, dečak je smešten u bolnicu gde je momentalno primljen i sanirana je rana. Po izveštaju lekara radi se o lakšoj telesnoj povredi. Rečeno nam je da pratimo stanje dečaka. Dečak se oseća odlično, nastavio je put ekskurzije, otišao je na izlet u Veneciju. Bila sam u kontaktu sve vreme sa majkom dečaka da ne brine. Ona je rekla da je dovoljno što mu je čula glas i videla da je on srećan“, izjavila je Gajićeva.

Direktorka kaže da je dočekala đake Zubotehničke škole, koji su sinoć stigli oko 22 časa i istakla da su sva deca bila srećna, zadovoljna i rekla da im je na ekskurziji bilo prelepo.

Na pitanje zašto italijanska policija nije dostavila pisani izveštaj o incidentu, Gajićeva je rekla da prema informacijama koje ona ima, nije praksa da se takve informacije dostavljaju školi i dodala da jedino što su dobili je izveštaj lekara da je reč o lakšoj telesnoj povredi, prenosi Blic.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar