Marko Đorđević Čenko Foto: Facebook

Od Marka Đ., Nišlije koji je preminuo u bolnici pod još nerazjašnjenim okolnostima nakon što je njegovo telo pronađeno u lokvi krvi nasred ulice, poznanici i prijatelji se opraštaju preko Fejsbuka. Tako je u grupi "Stop masakru nad životinjama u Nišu" objavljena njegova fotografija.

„Danas je preminuo Marko Đ. Čenko, žrtva skorašnje drame i vlasnik tronogog staforda o čemu se pisalo na ovoj grupi. Marko je oduvek pomagao psima, ,,održavao“ je pse sa glavne pijace (npr. onu debelu Tigu ,,tigrastu“ i njeno debelo društvance), uzimao je iz šinteraja i sa ulica pse okarakterisane kao ,,nezgodne“ , pomagao pri razvozu hrane i životinja itd, dok je bio u mogućnosti“, navela je jedna korisnica grupe i dodala:

„Ukoliko neko želi da prisustvuje, sahrana je u sredu, u 13.30 na Novom Groblju u Nišu. Neka počiva u miru.“

Kako smo ranije objavili, Nišlija Marko Đ. (40) koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima izboden 15. jula u Ulici Obilićev venac dok je šetao psa, preminuo je juče u niškom Univerzitetskom kliničkom centru. Ovu informaciju potvrdila je njegova porodica.

On je oko 22.00 sata pronađen u lokvi krvi, isprva se smatralo da ga je izujedao njegov staford, koga su policija i komunalne službe uhvatile i prebacile u prihvatilište. Međutim, kada je stigao u bolnicu ustanovljeno je da ima i dva uboda nožem. Njegov otac Miodrag Đorđević tada je potvrdio da je Marko zadobio teške povrede oštrim predmetom.

„Neko ga je izbo po levoj ruci, butini i grudima. Mislim da se radi o uterivačima dugova, žalio mi se da mu neki ljudi prete i traže neke pare. Nisam to prijavio policiji jer mi je sin zabranio, ni on nije želeo da to učini. I sada me je policija pitala da li znam ko ga je ucenjivao i zbog čega ali nisam mogao da im pomognem“, rekao je tada ovaj Nišlija i dodao da je Marko svuda sa sobom vodio staforda koji je bio obučen da ga štiti.

Bonus video: Avenija MB prevozi pse na nezakonit način

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare