Nebojša Tubić Žabac
Nebojša Tubić Žabac Foto: Youtube/BALKAN INFO/Printscreen

U novosadskom Višem sudu, kako “Dnevnik” saznaje, je održano pripremno ročište Nebojši Tubiću Žapcu (60) iz Novog Sada, koji se tereti da je počinio više krivičnih dela na štetu sada pokojnog sugrađanina Spasoja Miličevića (63).

Tubića optužnica tereti za ugrožavanje sigurnosti i krivično delo teške telesne povrede sa smrtnom posledicom, piše Dnevnik.

Podsetimo, istraga protiv Tubića se vodila zbog sumnje da je 7. novembra 2017. godine na parkingu na Bulevaru despota Stefana 9 u Novom Sadu, sada pokojnom Spasoju Miličeviću, inače vlasniku zanatske građevinske radnje „Kondor“ , naneo teške povrede sa smrtnom posledicom.

Pročitajte još:

Miličeviću su, naime, nanete višestruke povrede drvenom letvom. Polomljena su mu rebra, nos i povređeno uvo, a dan kasnije nesrećni čovek je preminuo u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodina jer mu je, kako je utvrđeno obudkcijom, stalo srce.

Nebojša Tubić je, kako smo pisali, uhapšen 10. novembra 2017. godine, nakon čega mu je, u dva navrata, produžavan pritvor. Potom, polovinom marta 2018. godine, dozvoljeno mu je da se u daljem postupku brani sa slobode, ali mu je bila određena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. On je, međutim, tu meru kršio, pa je 18. maja te godine bio vraćen u pritvor. Posle nedelju dana provedenih iza rešetaka, 25. maja 2018. godine, ponovo je pušten iz pritvora jer Tužilaštvo nije bilo donelo javnotužilačkui odluku.

Inače, dok je trajala istraga o ovom slučaju, predmet je u jednom trenutku bio prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu, koje je, smatrajući da oni nisu nadležni, tražilo od Apelacionog suda da pokrene postupak za rešavanje skuoba nadležnosti. Na kraju su sudski spisi, ipak, vraćeni u Više javno tužilaštvo.

BONUS VIDEO: Koga će sve iz državnog vrha Belivuk da povuče sa sobom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar