Sastanak Amber alert Foto:MUP Srbije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Danilo Stevandić održao je danas četvrti sastanak Tima za uvođenje Amber alert sistema u Srbiji i upoznao članove Tima sa dosadašnjim aktivnostima na uspostavljanju sistema za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnih lica.

Stevandić je obavestio članove Tima da su izrađeni nacrti sporazuma sa nadležnim ministarstvima, nacrt instrukcije o načinu postupanja policijskih službenika u slučaju prijave nestanka maloletnog lica i načinu hitnog obaveštavanja javnosti.

U saradnji sa Ministarstvom informisanja i telekomunikacija i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije radi se na izradi tehničkih rešenja na osnovu kojih će se obaveštenje o nestanku maloletnog lica dostavljati medijima i mobilnim operaterima.

Državni sekretar Stevandić zahvalio se svim članovima Tima na dosadašnjem zalaganju na uspostavljanju Amber alert sistema u Srbiji.

Sastanak Amber alert Foto:MUP Srbije

U sastavu Tima, koji je u februaru ove godine, formirao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić su predstavnici više resornih ministarstava, Centra za nestalu i zlostavljanu decu i udruženja „Astra“.

Sastanak Amber alert Foto:MUP Srbije

***

BONUS VIDEO – Koliko smo daleko od Amber alerta? Igor Jurić i Vanja Bajović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar