Foto: Kosovo online

Milunu Milenkoviću, koga su danas uhapsili pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije u severnom delu Kosovske Mitrovice, određeno je policijsko zadržavanje od 48 časova, piše Radio Kontakt Plus.

Milenkovićev branilac Nebojša Vlajić je potvrdio tu informaciju, precizirajući da se Milenković trenutno nalazi u policijskoj stanici u Prištini.

Pročitajte još:

„Obišao sam ga danas posle podne. U roku od ovih 48 sati mora da bude izveden pred sudiju, kako bi se odlučilo o eventualnom pritvoru“, naveo je advokat Vlajić.

Dodao je da se Milenković sumnjiči za učešće u incidentu ispred kancelarije Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice, kao i u događajima 29. maja u Zvečanu.

Podsetimo, kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, naveo je danas na Fejsbuku da je uhapšeni M. M. navodno vođa „Civilne zaštite“, ali i organizatora napada na KFOR u Zvečanu.

Inače, hapšenje je izvršeno u centru grada nešto iza podneva, kada su specijalci sa dugim cevima upali u frizerski salon i iz njega izveli M. M, koristeći potom i suzavac kada su se građani pobunili.

BONUS VIDEO: Sukob Srba i kosovske policije ispred zgrade opštine u Zvečanu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare