Ilustracija Foto: N1

Goranu M. (39) koji je uhapšen jer je pijan pokosio dvojicu dečaka koji su bili na mopedu, određen je pritvor.

„Nakon obavljenog saslušanja, tužilaštvo je podnelo predlog sudu da se protiv osumnjičenog odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i postojanja osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo“, kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Kako navode iz OJT osumnjičeni je saslušan i on je izneo svoju odbranu. U daljem toku postupka obaviće se ispitivanje oštećenih i svedoka, a biće naloženo da se obave i potrebna veštačenja.

„U prethodnom periodu vođena su dva krivična postupka protiv osumnjičenog G.M., isti su nakon podnošenja optužnog predloga ovog tužilaštva okončani donošenjem osuđujućih presuda“, dodaju iz OJT.

#related-news_0

Goran M. (39) se tereti je da je počinio krivična dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zakonom zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina, i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi za koje delo je propisana novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.

Da podsetimo, Goran M. se sumnjiči da je preksinoć na putu Glogovica-Dubočane vozeći „golf 2“ prešao u suprotnu saobraćajnu traku i udario moped kojim su upravljali dvojica dečaka starosti 12 godina, nakon čega je pobegao. Dečaci su zadobili teške telesne povrede, a jednom od dečaka je od siline udarca amputirana leva noga ispod kolena.

Policija je ubrzo pronašla osumnjičenog i on je uhapšen.

Uprava saobraćajne policije je organizovala presretače i patrole da raščiste put do Beograda kako bi povređeni dečak u pratnji lekarske pomoći što pre stigao do bolnice. Drugi dečak je bio prevezen u Klinički centar u Nišu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar