Foto: Facebook/Serbia live

Trojici muškaraca, Ž. M. (25), D. M. (21) i U. B. (20) određen je pritvor u trajanju do 30 dana zbog napada na lekara i vozača Hitne pomoći. Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje o pritvoru na predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Oni se sumnjiče da su u Pop Stojanovoj ulici palicom i drvenim predmetom fizički napali lekara i vozača Hitne pomoći, koji su potom sa povredama zbrinuti u Urgentnom centru.

Lekar je nakon ušivanja glave pušten na kućno lečenje. Vozač je zadobio povredu ruke.

Šta je prethodilo napadu

„Ekipa je dobila poziv i rečeno im je da dete na toj adresi ima epi napad. Odmah su izašli na lice mesta, a kada je lekar nakon pregleda utvrdio da nije reč o epi napadu, već da je reč o disbalansu u detetovom ponašanju, napadači su se zaleteli na njega i udarili ga u glavu. Inače, napadnuti lekar, D. S. je čovek u godinama, veoma cenjen i poštovan, kako među kolegama, tako i pacijentima. Zadobio je povrede glave i odveden je na ušivanje“, rekao je tada za „Blic“ Milićević.

Prema njegovim rečima, napadnutog lekara pokušao je da zaštiti njegov kolega, vozač saniteta. Razjareni mladići, počeli su da ga udaraju, i slomili su mu ruku.

„Redovno dobijamo pozive iz ove porodice i izlazimo na intervencije, ja sam po pozivu bio kod njih pre mesec dana, ali su se normalno ponašali i ništa nije ukazivalo da bi do ovakvog incidenta moglo da dođe“, rekao je on.

***

BONUS VIDEO – Sudar vozila Hitne pomoći i automobila na Novom Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar