Horgoš migratni Foto:MUP Srbije

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, prema osumnjičenima A.D. (28) i T.G. (42), koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, za koje je zaprećena kazna zatvora od 1 do 8 godina, određen je pritvor zbog potojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli ometati postupak uticajem na saučesnike, kao i da bi mogli ponoviti delo.

Njima se na teret stavlja da su navedeno krivično delo izvršili na taj način što su svojim taksi-vozilima, za novčanu naknadu od više stotina eura, prevozili četiri državljanina Republike Sirije i četiri državljanina Islamske Republike Pakistan od prihvatnog centra „Preševo“ do Sombora, nakon čega bi oni nastavili put do granice Republike Srbije i istu nelegalno prešli u nameri da dalje tranzitiraju prema Evropskoj Uniji.

Pročitajte još:

Osumnjičeni su zaustavljeni od strane policijskih službenika PU Smederevo, na delu državnog puta A1 kod mesta Ralja, neposredno pred isključenje na naplatnu rampu, nakon čega im je odmah, po nalogu tužilaštva, bilo određeno i zadržavanje.

BONUS VIDEO: Migranti kod Horgoša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar