Foto: Printscreen/Sremski Karlovci INFO TV

Suđenje predsedniku opštine Sremski Karlovci Nenadu Milenkoviću, koje je zakazano za danas, odloženo je zbog zdravstvenog stanja okrivljenog.

Milenković se pojavio na sudu, ali se požalio da se ne oseća dobro, nakon čega je odlučeno da se zakaže novo ročište.

Predsedniku opštine Sremski Karlovci sudi se za nenamensko trošenje budžetskih sredstava pred Odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu.

Milenkoviću se stavlja na teret odgovornost za stvaranje, odnosno preuzimanje, obaveze iznad dozvoljene aproprijacije kada je u pitanju javna nabavka „Izvođenje inženjersko-geoloških istraživanja i izrade Elaborata o inženjrsko-geološkim i geotehničkim uslovima za izradu plana detaljne regulacije pozera Rovine sa okruženjem u Sremskim Karlovcima“, odnosno ugovor vrednosti 2.764.152 dinara (sa PDV-om) sklopljen sa Institutom  za puteve AD Beograd.

Iako se Milenkoviću sudi za ugovor te vrednosti, Državna revizorska institucija koja je podnela krivičnu prijavu utvrdila je nenamensko trošenje od 31.2 miliona dinara.

Na prvom ročištu održanom 31. januara, Milenković je naveo da nije odgovoran i da je do zaključenja spornog ugovora došlo na osnovu odluke o budžetu i odluke opštinskog veća, piše porstal 021.rs