Nebojša Joksović Foto: privatna arhiva

Pripremno ročište pred suđenje Nebojši Joksoviću, koji je javnosti poznat kao svedok-saradnik u procesu protiv osuđenog narko-bosa Darka Šarića, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu. Ročište je odloženo jer je advokat prvooptuženog Zoran Bajić juče dobio temperaturu.

Joksoviću se sudi povodom optužbi za zloupotrebe u vezi sa štamparijom BMG-NM.  U postupku su optuženi i Miloš Nikolić, direktor i suvlasnik štamparije BMG-NM, i njegov otac Dragiša Nikolić, vlasnik i direktor preduzeća BMG, a na teret im se stavlja da su zloupotrebom položaja, tokom 2013. i 2014. godine, Joksoviću pribavili protivpravnu imovinsku korist od 207.793.785 dinara.

Pročitajte još:

Ipak, pripremno ročište je odloženo jer je advokat dobio temperaturu. Takođe, na pretres se nije pojavio ni optuženi Nikolić.

Podsetimo, Nebojša Joksović je javnosti poznat kao svedok-saradnik u procesu koji se vodio protiv Darka Šarića i pripadnika njegove kriminalne grupe koji su u oktobru 2020. godine pravosnažno osuđeni za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

On je u tom procesu zbog svedočenja protiv Šarića osuđen na simboličnu kaznu od pet meseci zatvora.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar