Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U Višem sudu u Beogradu danas je za 30. novembar odloženo suđenje Zoranu Janjuševiću i Pavlu Miljkoviću povodom optužbi da su oštetili firmu "Kargo logistički centar brodogradilišta Beograd".

Suđenje je odloženo zbog izostanka Janjuševića.

Kao krajnji vlasnik „Kargo logističkog centra brodogradilišta Beograd“ pominje se biznismen Filip Cepter, koji je svedočio u istrazi ali ne i na suđenju.

Sud je na glavnom pretresu u januaru odustao od istipitavanja Ceptera, iako je odbrana na tome insistirala.

#related-news_0

Inače, pravni sledbenik Kargo logističkog centra pre tri godine obavestio je sud dopisom da nije oštećen radnjama okrivljenih.

Naime, sporazumom od 20. septembra 2016. godine pravni sledbenik te firme i Janjušević regulisali su ugovorom svoja prava i obaveze nakon čega je ta firma na suđenju 23. septembra obavestila sud da nije oštećena radnjama okrivljenih.

Cepter je saslušan u istrazi, a ranije je jednom dolazio i radi svedočenja na suđenju, ali nije bio ispitan jer je pretres morao da se odloži.

Ostali pozivi suda ili nisu mogli da mu se uruče na adrese u inostranstvu.

Na početku suđenja Janjušević i Miljković su negirali navode optužnice, koja ih tereti da su svojim radnjama preduzeću napravili štetu od 800.000 evra.

Više javno tužilaštvo je optužilo Janjuševića, koji je u toj firmi bio specijalni savetnik, za krivično delo podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, a Miljkovića, koji je bio direktor za zloupotrebu službenog položaja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar