Čaba Der Foto:Profimedia.rs

Izricanje presude Čabi Deru i Alenu Cigleru, povodom optužbi da su kao saizvršioci ubili Nebojšu Markovića na Banovom Brdu 5. januara 2019. godine, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu. Presuda je odložena jer je sporna jedna reč u prevodu Derove izjave sa mađarskog jezika, te će zbog toga 27. jula biti otvoren novi glavni pretres.

Naime, sporna je autentičnost prevoda Derove izjave sa mađarskog na srpski. Njegova odbrana ističe da je on u svojoj izjavi za Ciglera rekao da mu je drug, dok je tužilaštvo pomenutu reč prevelo kao saučesnik.

Pročitajte još:

Zbog toga će 27. jula biti otvoren novi glavni pretres u postupku.

Deru se sudi u odsustvu, jer je u pritvoru u Budimpešti gde se protiv njega vodi postupak za dva ubistva 2018. godine, ali ga pred beogradskim sudom ga zastupa advokat, koji mu je postavljen po službenoj dužnosti.

Cigler je u pritvoru od hapšenja nedugo nakon ubistva Markovića.

Der i Cigler se terete za krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ubistvo Markovića zabeleženo je kamerom sa okolne zgrade, koji će biti izveden kao dokaz n a suđenju.

Na snimku se vidi kako zastaje automobil iz kojeg izlazi muškarac u beloj jakni, izvlači pištolj iz torbe i puca u njega, potom ulazi u vozilo i beži u nepoznatom pravcu.

BONUS video: Snimak dovođenja Belivuka na stadion JNA

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar