Miloš Radojković Foto:privatna arhiva; Miljana Isailović

Svedoci Marija Cvetanović i Miloš Marković posvedočili su danas pred Višim sudom u Nišu da je Darko Mitić (36) kome se ponovo sudi za teško ubistvo, bio kod kuće 20. novembra 2019. godine kada je ispred svog stana u naselju „Beverli Hils“ ubijen njegov nekadašnji prijatelj Miloš Radojković (25). Mitić je 25. jula 2022. godine osuđen na 20 godina robije zbog Radojkovićevog ubistva ali je Apelacioni sud marta 2023. godine godine ukinuo prvostepenu presudu i naložio ponovno suđenje.

Ovo dvoje svedoka je danas prvi put saslušano, oboje su tvrdili da su Darka oko 17 sati videli u dvorištu kuće njegove majke kako sedi u svom vozilu.

„Toga dana sam trebala Darkovoj majci Sonji da vratim neki aparat, znam da je bilo oko 17 sati jer sam svog sina tada vodila na trening. Ispred kapije su bili Darko i njegova majka Sonja a videla sam i jednog mladića za koga znam da je drug Filipa, Darkovog brata. Predala sam Sonji aparat i otišla jer sam žurila“, tvrdila je Marija Cvetanović.

Pročitajte još:

Na pitanje višeg javnog tužioca Irene Radivojević zbog čega se tek sada pojavila kao svedok uzimajući u obzir da su od zločina prošle četiri i po godine, Marija je kazala da se ona odmah ponudila da potvrdi Darkov alibi ali da nije pozivana na sud.

Sudija Višeg suda Mirko Drašković upitao je Mariju gde je bila i šta je radila 17. januara ove godine na šta je ona kazala da nije sigurna.

„Pitao sam vas za nešto što se desilo pre dva meseca, vi se ne sećate a zapamtili ste događaj od 20. novembra 2019. godine“, kazao je sudija. Na to je Marija odgovorila da je taj 20. novembar bito bitan momenat zbog ubistva a da 17. januar nije.

Miloš Radojković Foto:privatna arhiva

Svedok Miloš Marković je izneo skoro identično svedočenje o Darkovom alibiju.

„Tog dana sam došao kod Darkovog brata Filipa da pozajmim kaiš jer smo trebali da idemo na slavu. Darka sam oko 17 sati video u dvorištu, sedeo je u kolima na mestu suvozača, znam da je to bilo u to vreme jer smo na slavu trebali da idemo oko 17.30. Sa Filipom sam bio u gostima kod Vladimira Stanojevića, ubrzo ga je majka pozvala i rekla mu za ubistvo. On je tada otišao kući, vratio se oko 20, 21 sat i rekao mi šta se desilo“, svedočio je Marković.

On je na pitanje tužioca Radivojević zbog čega se tek sada javlja kao svedok, dao istovetan odgovor kao i Marija, odnosno da se ponudio da svedoči odmah nakon zločina.

Tužilac Irena Radivojević prigovorila je iskazu oba ova svedoka ističući da su oni nelogični i kontradiktorni te da protivreče navodima svih ostalih svedoka i ostalim dokazima izvedenim u postupku. Ključni adut tužilaštva je Mitićev DNK na jednoj od čaura pronađenih na mestu zločina te snimci sa video nadzora sa obližnjih objekata koji, kako tvrde tužioci, dokazuju da je Mitić bio u blizini njegovog stana kada je Radojković likvidiran.

Danas je saslušan i policijski službenik forenzičar Aleksandar Tomov s obzirom na to da je Mitićeva odbrana na prethodnom glavnom pretresu izrazila sumnju u kvalitet obavljenog uviđaja pa samim tim i na validnost pribavljenih dokaza. Tomov je kazao da je uviđaj obavljen po pravilima struke te da forenzičari ni na koji način nisu kontaminirali mesto zločina. Kako bi se proverili njegovi navodi emitovani su snimci sa uviđaja na kojima se videlo i telo preminulog Radojkovića što je veoma potreslo njegovu vabračnu suprugu Miljanu Ivanović koja se u sudnici rasplakala.

Mitićevi branioci Zora Dobričanin Nikodinović i Milan Petrović predložili su da se dokazni postupak nastavi te da se pribavi još snimaka te da se izvrši uvid u knjigu forenzike ali je sudija Mirko Drašković oba predloga odbio. Saopštio je da je dokazni postupak završen a iznošenje završnih reči zakazao za 4. april.

Kako se navodi u optužnici, Mitić je je je 20. novembra 2019. godine iz bezobzirne osvete, lišio života Miloša Radojkovića jer mu je on na dan svadbe zapalio „mercedes“, vlasništvo njegove supruge zbog čega je protiv Miloša pred Osnovnim sudom u Nišu vođen krivični postupak. Nakon tog događaja Darko je upućivao pretnje Miloševoj supruzi, govorio je: „Dobro bre, što se ovo desilo, što mi bre zapali auto!“ Pratio je Miloša koristeći fotografije koje je njegova žena postavljala na društvene mreže, došao je u Sterijinu ulicu gde su živeli i sačekao ga ispred kuće. Miloš je nakon što se vratio sa posla nakratko ušao u kuću, ostavio namirnice a zatim se vratio u dvorište gde je ostavio upaljen motocikl. Kada je video napadača, obratio mu se rečima: „Šta ti je bre?“ i opsovao ga a zatim počeo da doziva suprugu. Povlačio se ka garaži ali je Darko iz neposredne blizine u njega ispalio dvanaest metaka od kojih ga je pogodilo deset usled čega je preminuo na licu mesta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar