ilustracija Foto:N1

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, danas je saslušan B.H., na okolnosti izvršenja krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem, saopštilo je tužilaštvo.

Osumnjičenom je stavljeno na teret da je u periodu od 16. juna do 21. septembra 2021. godine, zloupotrebio službeni položaj, tako što je u svojstvu zaposlenog na rukovodećem mestu u KPZ Pančevo, omogućio jednom od pritvorenika da u više navrata koristi telefon bez saglasnosti suda, a potom je od njegove majke u više navrata zahtevao da mu preda novac u iznosu od 5000 EUR, kako bi posredovao da se navedenom pritvoreniku omogući ostanak u KPZ Pančevo i nakon pravosnažnosti presude, sve u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Prilikom saslušanja osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predloženo je određivanje pritvora prema osumnjičenom, s obzirom na postojanje osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticajem na svedoke ili ponoviti krivično delo.

Tužilaštvo će sprovesti dalju istragu u ovom predmetu, a o preduzetim radnjama javnost će biti blagovremeno obaveštena.

BONUS VIDEO: Uhapšeno osam zelenaša iz tri grada: Prisvojili 500 miliona dinara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram