Policija, uviđaj, uvidjaj
Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Mirsad M. (24) sklopio je Sporazum o priznjaju krivičnog dela sa Prvim osnovim tužilaštvom u Beogradu i osuđen je na devet meseci zatvorske kazne zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Podsetimo, Mirsad M. je uhapšen zbog sumnje da je nasred ulice pretukao devetogodišnjeg dečaka, sina njegove nevenčane supruge. Hrabri dečak, koji je kako je rekao više puta fizički maltretiran od strane očuha, sam otišao u policijsku stanicu i prijavio nasilje u porodici. Da situacija bude još gora, dečakova majka Katarina M. prisustvovala je nasilju i nije učinila ništa da zaštiti svoje dete, zbog čega je ona osumnjičena za Nepružanje pomoći i Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

„Nakon saslušanja osumnjičenih M. M. i M. K koji su u potpunosti negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, na predlog postupajućeg zamenika javnog tužioca Prvi osnovni sud u Beogradu je prema osumnjičenima odredio pritvor u trajanju od 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, a u odnosu na M. M. i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo“, saopštilo je tužilaštvo.

Međutim, kako je saopšteno, nakon sprovedenih dokaznih radnji i analize prikupljenih dokaza, tužilaštvo sa okrivljenim Mirsadom M. zaključilo Sporazum o priznanju krivičnog dela.

„Zaključenim Sporazumom predviđeno je da sud okrivljenom M. M. za izvršeno krivično delo izrekne kaznu zatvora u trajanju od devet meseci i istovremeno odredi da će se kazna izvršiti tako što će je okrivljeni izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, odnosno tako što ne sme napuštati prostorije u kojima stanuje, te je Sporazum odmah po zaključenju prosleđen Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje“, saopštilo je Tužilaštvo.

BONUS VIDEO: Uhapšen Veljko Belivuk

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar