Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Osam osoba, među kojima je sedmoro dece, povređeno je u eksploziji koja je izbila oko 16.30 sati na uglu ulica Milorada Jovanovića i Galipoljske, na Čukarici. Četvoro dece je na intenzivnoj nezi sa teškim opekotinama opasnim po život, dok je dvoje u izuzetno teškom stanju, a do tragedije je došlo tokom igre mališana.

Nesreća se dogodila na deponiji na uglu ulica Milorada Jovanovića i Galipoljske, a najverovatniji uzrok eksplozije je pucanje kabla od dalekovoda, koji se nalazi u neposrednoj blizini, pišu Novosti.

Pročitajte još:

Među povređenom decom je jedno dete od 15, dok su ostali mališani od tri do šest godina. Svi su zbrinuti na Dečijoj klinici u Tiršovoj, a lekari se bore da im pruže neophodnu pomoć i negu.

Kako Novosti prenosi, deca su se u trenutku tragedije igrala na deponiji. Ipak, prema rečima stanara pomenutog naselja, u kome je došlo do eksplozije, sve je počelo u subotu, kada je izbio požar u kojem je potpuno izgorelo nekoliko baraka.

Vatrena stihija je tada zahvatila i nakupljene sekundarne sirovine na obližnjoj deponiji i od tada polako tinja dim, koji danima stanovnici ovog naselja nisu uspeli da ugase. Pretpostavlja se da je danas došlo do spajanja faza, i da je reč o struji koja ima više hiljada volti.

Prema rečima očevidaca, mališani su navodno kamenjem gađali žice.

„Danima već to pomalo gori, a danas se prvo čula eksplozija, a onda se video i plamen. Deca su se igrala i samo su počela da vrište. Strašno je bilo, neka su toliko stradala da su imali otvorene rane po telu. Pozvali smo odmah policiju i Hitnu pomoć, jer nismo znali kako da im pomognemo“, rekao je stanar.

Podsetimo, eksplozija se dogodila u romskom naselju, na području opštine Čukarica, a svi povređeni bili su, u momentu eksplozije, u jednoj baraci smeštenoj ispod dalekovoda.

Sem dece, povređena je i jedna starija osoba, koja je zbrinuta na Klinici za opekotine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram