Foto: Privatna arhiva

Kuća Katarine Petković, druge devojke koja je stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila za vikend kada su automobilom sletele u Južnu Moravu u Vladičinom hanu , danas je bila puna rođaka i prijatelja koji su očekivali da njeno telo bude dopremljeno sa Instituta za sudsku medicinu, radi sahrane koja je zakazana za sutra na groblju u Predejanu. Pored Katarine u nesreći je stradala i Anđela Milovanović, dok su još dve devojke povređene, među njima i Anđela S. koja je vozila automobil i koja je danas pritvotrena.

Uznemireni ljudi pokušavali su da pruže utehu i podršku njenoj majci Ljubinki, koju je gubitak ćerke bacio u strašan očaj.

Njih četiri su bile drugarice, otišle su te večeri prvo u Grdelicu, a posle u Vladičin Han. Da su u povratku sletele s puta i da je Anđela Milovanović poginula a moja ćerka nestala u reci, saznali smo od policije koja je kontaktirala moga supruga – priča Ljubinka.

Kaže da su joj četiri dana, koliko je trajala potraga za telom njene kćeri, prošle u agoniji te da je strahovala da neće moći ni da je sahrani.

Pročitajte još:

Nama kao roditeljima ništa nije bilo dovoljno, iako se potraga odvijala u skladu sa procedurama za takve slučajeve. Ključan je bio dolazak ronilačkih jedinica, oni su moje dete pronašli. Moram da kažem da sam beskrajno zahvalna komšijama ali i ostalim meštanima Predejana, lovcima, ribolovcima i ostalima jer su se svi uključili u traženje tela moje Katarine – govori očajna majka.

Opisujući Katarinu, Ljubinka ističe da je kao i sva deca tog uzrasta, imala mnogo planova, te da je bila izuzetno vredna, a ono zbog čega je bila posebno voljena, je to što je uvek bila spremna da svima pomogne.

Ljubinka kaže da je ovo druga velika tragedija koja je snašla u životu, jer je pre 25 godina izgubila oba brata.
– Bila sam srećna, ponosila sam se sa tri predivne kćeri. Osim Katarine, imam i stariju kćer koja je trudna, uskoro očekujemo prinovu, i jednu mlađu. Sa gubitkom braće se čitavog života borim, ne mogu da zaboravim tu tragediju, a sada mi je stradala i kćer, ne znam kako ću to izdržati – rekla je Ljubinka.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Katarina je po profesiji bila farmaceutski tehničar, zaposlila se u fabrici „Aptiva“ u Leskovcu, nije radila u struci pa je želela da završi fakultet i da napreduje. Bila je nežna devojka ali je imala karakter muškarca, bila je jaka kada je želela nešto da ostvari. Svaki cilj joj je bio dostižan, položila je i vozački ispit, za dve nedelje je trebalo da uzme vozačku dozvolu u leskovačkoj policiji. U firmi je bila među najboljim radnicima, komunikativna, omiljena i uslužna. Komšijama je uvek bila na raspolaganju, pomagala im je, nabavljala potrebne im stvari i njih je pogodila njena tragična smrt – rekla je majka nastradale devojke.

Anđela S. iz Predejana koja je bila za volanom automobila koji je 29. januara sleteo u Južnu Moravu što je dovelo do smrti Katarine Petković i Anđele Milovanović, danas je pritvorena. Četvrta putnica u automobilu Kristina M. zadobila je lakše povrede.

****

Bonus video: Sestra stradale Anđele Milovanović neutešna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar