Foto: MUP

Carinici su, u saradnji sa policijom, 10. juna oko sat i po posle ponoći, na izlazu prelaza Horgoš, sprečili pokušaj krijumčarenja droge skrivene ispod tapacirunga jednog automobila.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu pristigao „reno klio“ beogradskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji mladić iz Obrenovca, navodi se u saopštenju Uprave carine.

On je iz Beograda ka Beču putovao sam, a na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da nema ništa.

Foto: MUP

Automobil je ipak izdvojen za detaljnu kontrolu, tokom koje je radi provere fabričkih šupljina koje se često koriste za krijumčarenje, korišćen fiberoptički uređaj. Reč je, naime, o uređaju specijalno namenjenom za proveru teško dostupnih mesta, jer se na kraju kabla koji je moguće provući do nepristupačnih mesta nalazi kamera, zahvaljujući kojoj je i sadržaj ispod tapacirunga bilo moguće videti bez fizičkog kontakta.

Foto: MUP

Dalji pregled je obustavljen do dolaska ekipe kriminalističke policije iz Beograda, koja je odmah obaveštena o tome da se sumnjivi sadržaj nalazi ispod tapacirunga zadnjih levih vrata.

Po dolasku policije, pregled je nastavljen, tako što je iz pomenute šupljine izvađeno dva paketa od po pola kilograma oblepljenih braon selotejpom, karakterističnim za pakovanje heroina. Nakon merenja na preciznoj vagi, potvrđeno je da se radi o 1.034 grama narkotika čija će vrsta biti potvrđena nakon laboratorijskog ispitivanja.

Foto: MUP

Za slučaj da se u vozilu krije još paketa, u pregledu je učestvovao i carinski službeni pas koji nije ukazao ni na jedno drugo mesto sem onoga koje je već otkriveno, da bi potom automobil bio pregledan i na carinskom skeneru na kome takođe nisu otkrivene dodatne nepravilnosti.

Otkrivena droga, vozilo i krijumčar su predati policiji u dalju nadležnost.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar