sud, čekić
Foto:shutterstock

Zbog jučerašnjeg napada u sudnici koji se dogodio u sudu u Vranju, kada je žena T.M. napala M.M. nožem, oglasilo se tužilaštvo i saopštilo da su uočeni propusti sudske straže, s obzirom na to da je žena u sudnicu unela oružje.

„Nakon jučerašnjeg incidenta koji se desio u sudnici Osnovnog suda u Vranju za vreme trajanja glavnog pretresa kada je jedna od stranaka u postupku sečivom nanela povrede protivnoj strani, obaveštavamo vas da je nakon izvršenih određenih provera koje ukazuju da postoje mogući propusti od strane pravosudne straže, predsednik suda je smenio dosadašnjeg rukovodioca pravosudne straže i postavio druggog“, saopšteno je iz Osnovnog tužilaštva u Vranju.

Podsetimo, u pitanju je ročište za privatnu tužbu za nanošenje lakih telesnih povreda, a okrivljena T.M. je juče napala oštećenu M.M., dok je ročište bilo u toku.

T.M. je i ranije imala incidente u sudnici i remetila je tok postupka.

Pročitajte još:

Ona je čak i bila kažnjena od strane suda i izrečena joj je novčana kazna.

„Predsednik suda je podneo i inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka kako bi se utvrdila disciplinska odgovornost zbog učinjene teže povrede radne dužnosti, protiv dosadašnjeg rukovodioca pravosudne straže i pravosudnog stražara koji je 26. maja bio određen da poslove iz opisa svog radnog mesta obavlja u prizemnom delu zgrade gde je postavljen detektor za metal i da vrši kontrolu prilikom prolaza kroz metal detektor“, dodali su iz tužilaštva.

BONUS VIDEO: Haos u prodavnici: Kinezi se potukli, dete uplašeno stajalo i gledalo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar