Foto:Shutterstock

Viši sud u Novom Sadu je doneo presudu kojom se prihvata sporazum o priznanju krivičnog dela, zaključen između zamenika Višeg javnog tužioca u Novom Sadu, okrivljenog Arifi Arbena i njegovog branioca, te ga oglasio krivim zbog ubistva u prekoračenju granica nužne odbrane.

Okrivljenom je, kako navode u Višem sudu u Novom Sadu, izrečena kazna zatvora u trajanju od pet godina i šest meseci, u koju se uračunava vreme provedeno u pritvoru.

Okrivljenom je, kako navode u Višem sudu u Novom Sadu, produžen pritvor i može trajati do upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija, a najduže dok ne istekne vreme trajanja krivične sankcije izrečene u prvostepenoj presudi.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu okrivljenom je stavljeno na teret da je 6. juna 2020. godine, u Kisačkoj ulici 68, nakon kraćeg verbalnog sukoba sa oštećenim S. S.

I nakon što mu je oštećeni nožem zadao ubodnu ranu u vidu teške povrede, prekoračenjem granica nužne odbrane, neophodno potrebne da od svog dobra odbije istovremeni protivpravno napad usled jake razdraženosti, lišio života oštećenog.

Zakonski zastupnik iza pokojnog oštećenog se radi ostvarivanja imovinskopravnog zahteva upućuje na parnicu.

S obzirom na to da su se okrivljeni Arifi Arbena, njegov branilac i zamenik VJT posle objavljivanja presude odrekli prava na žalbu, presuda je pravosnažna od 15. jula.

BONUS VIDEO: Saric stigao u Apelacioni sud razmatra se presuda za pranje para

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar