Damir I. i Dragana V. Foto:Facebook

Kruševačka policija uhapsila je juče Damira I. (19), koji je osumnjičen da je nožem čak tri puta izbo trudnu nevenčanu suprugu Draganu V. (28), koja se oporavlja u Opštoj bolnici u Kruševcu, jer mu je u tokom svađe rekla da dete koje nosi nije njegovo, zbog čega je on uzeo nož i nasrnuo na nju.

Kako su javili srpski mediji pozivajući se na nezvanične izvore majka povređene trudnice izjavila je da je pokušaju ubistva prethodila kratka svađa nevenčanih supružnika i da je Damir iznenada kao pomahnitao dohvatio kuhinjski nož i nasrnuo na nju i izbo jedanput u prednji i dva puta u zadnji deo grudnog koša.

Glavni razlog svađe dogodio se kad je Dragana saopštila Damiru da dete koje nosi zapravo nije njegovo, zbog čega je njemu pao mrak na oči, dohvatio nož i nasrnuo na nju.

Uprkos napadu nožem Dragana je uspela nekako da se isčupa iz ruku nasilnika. Ona je kolima hitne pomoći najpre prevezena u Dom zdravlja u Aleksandrovuc, a odatle je prebačena u bolnicu u Kruševcu, gde se preoma poslednjim informacijama nalazi u stabilnom stanju, a njena trudnoću uprkos stresu i ubadanju nožem nije ugoržena, i ginekolozi prate njeno stanje.

Policija u Aleksandrovcu uhapsila je osumnjičenog i njemu je određeno policijsko zdržavanje posle čega ćće biti izveden pred dežurnog istražnog sudiju.

Podsetimo, policiji u Aleksandrovcu juče je prijavljeno da se u baraci na deponiji smeća Sinjevac, na oko dva kilometra od Aleksandrovca, dogodilo porodično nasilje i pokušaj ubistva.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su D. I. (2001) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Sumnja se da je on, danas u Aleksandrovcu, nakon kraće rasprave oštrim predmetom naneo više ubodnih rana dvadesetosmogodišnjoj ženi. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu“, saopštio je MUP Srbije.