Foto: Nova.rs

U novosadskom Višem sudu nastavljeno je suđenje okrivljenom D. P. (81), koji se tereti za trgovinu ljudima. Na suđenju, koje je zatvoreno za javnost, vršen je uvid u snimke sa saigurnosih kamera.

U dosadašnjem postupku saslušane su oštećene i one su svoj iskaz dale iz skrin-sobe novosadskog Višeg suda jer imaju status posebno osetljivog svedoka. Ispitane su putem video-konferencijske veze iz posebne prostorije suda – Službe za pomoć i podršku svedocima i oštećenima. Međutim, šta su oštećene ispričale, ostaće nepoznato jer je suđenje zatvoreno za javnost.

Protiv osumnjičenog D. P. podignuta je optužnica 17. avgusta 2021. godine zbog krivičnog dela trgovina ljudima u odnosu na šest oštećenih lica. Za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora od najmanje pet godina, navodi novosadski Dnevnik.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Njega su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsili 23. marta 2021. godine, a javnost je o svemu saznala dan kasnije, kada je objavljen snimak na kojem se vidi kako pripadnici MUP-a takozvanim ovnom razvaljuju vrata na više lokacija u Novom Sadu, gde su se pružale usluge masaže.

Kako je tada saopšteno, D. P. se stavlja na teret da je zloupotrebom teških prilika vrbovao i eksploatisao žene radi prostitucije, odnosno za pružanje seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizovanim salonima, na četiri lokacije u Novom Sadu.

Kako su mediji ranije pisali, policija je pratila D. P. neko vreme pre hapšenja, a za njegove nečasne radnje saznalo se nakon što ga je prijavio jedan mladić.

„Momak je imao sportsku povredu i u oglasima je pronašao salon za masažu. Kada je došao u salon, trošni lokal nedaleko od policijske stanice u Novom Sadu, dočekao ga je ljubazni dekica i uveo ga u prostoriju sa stolom za masažu. Rekao mu je, navodno, da se raskomoti i izašao je, a mladić je mislio da će ga taj čovek masirati. Međutim, onda je u sobu ušla naga devojka. Mladić se šokirao, obukao i obavestio policiju“, pisali su ranije mediji kako se odmotalo klupko podvođenja devojaka.

Foto: Shutterstock

I komšije su ranije ispričale da je taj salon bio vrlo „prometan“, da su se mušerije smenjivale na svakih sat vremena, te da su tu viđali razne devojke.

„Jednom mi je taj gospodin rekao: „Komšo, možeš i ti na jednu masažu sa hepi endom“. Zbunio sam se, iako sam pretpostavljao da se u tom salonu, koji nije spolja imao nikakva obeležja i prilično neugledno je izgledao, dešavaju sumnjive stvari“, ispričao je ranije komšija za medije.

Izvori medija ranije su pisali da je osumnjičeni usluge masaže reklamirao na društvenim mrežama i u raznim oglasima.

„Usluge „masaže“ oglašavao je na društvenim mrežama, a naplaćivao ih je od 4.000 dinara pa naviše u zavisnosti od vrste usluge“, pričali su ranije izvori.

Inače, D. P. je pisao, u više navrata novosadskom listu „Dnevnik”, i u pismima isticao da je sud taj koji treba da utvrdi da li su te žene bile u teškoj materijalnoj situaciji, a on to koristio, pa ih vrbovao i eksploatisao.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar