Foto: Google maps

Jedan Novosađanin napadnut je na javnom mestu, jer je odbio da skine majicu na kojoj je pisalo "Pun kural svega", što su od njega tražili njemu nepoznati ljudi.

Kada je Aleksandar Bačkalić (25) odbio da skine majicu, oni su ga oborili na zemlju, udarali i pocepali mu majicu, rekao je Bačkalić za lokalni portal 021.

Majica „Pun kural svega“ predstavlja proizvod „ShopiNS“, onlajn prodavnice medijske kuće 021.

„Iz čista mira je rekao da skinem majicu. Kada sam to odbio, rekao je drugima da me hvataju, što su i učinili, otpozadi. Srušili su me na zemlju i počeli da me udaraju i da mi kidaju majicu. Branio sam se koliko-toliko, ali to baš i nije moguće kad si na zemlji i kada te trojica napadaju. Čim su uspeli da mi skinu majicu, tog trenutka sam ustao i oni su pobegli. Pocepali su majicu i odneli je, meni je ostao samo jedan komad…“, rekao je Bačkalić.

Napad se dogodio na novosadskom keju uz Dunav, u blizini Žeželjevog mosta, dok je Bačkalić šetao s prijateljicom. Dodao je da mu se tako nešto desilo po prvi put u životu.

„Kural“ je nastao 2017. godine, kao protestna reakcija što je preko noći prekrečen mural „Jedina istina“ francuskog umetnika Remeda, koji se nalazio na fasadi Gradske biblioteke u centru grada od 2009. godine. Do danas nije otkriveno po čijem nalogu je mural uklonjen.

Nakon uklanjanja murala, nepoznate osobe su na istom zidu iscrtale penis, koji je prozvan „kural“, koji su gradske službe uklonile, ali se svaki put pojavljivao novi. Potom je na zidu oslikana „Srpska Atina“, ali je i na nju u nekolio navrata bio docrtan „kural“.

BONUS VIDEO: Uviđaj sa lica mesta na kome je pomahnitali napadač nožem ubadao ljude

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar