Foto:Društvene mreže

Dušan Janković, otac Srđana Jankovića (50) iz sela Luka, osumnjičenog da je učestvovao u ubistvu Danke Ilić (2), biće ispitan sutra u Višem javnom tužilaštvu.

U VJT Zaječar se nastavlja ispitivanje svedoka i u toku istrage ispituju se komšije, rođaci i kolege sa posla osumnjičenih na okolnosti kretanja osumnjičenih u periodu od nestanka deteta do njihovog hapšenja, piše Blic.

Pročitajte još:

DNK veštačenja u toku

Naložena su i veštačenja bioloških tragova (DNK).

„Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru još nisu stigli rezultati veštačenja koja su naložena. Čim se stvore uslovi, osumnjičeni će biti upućeni na neuropsihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu“, kažu u VJT Zaječar.

Danka Ilić Foto:privatna arhiva

Da podsetimo, dvogodišnja Danka Ilić koja je nestala 26. marta, kako se ubrzo ispostavilo udarena je kolima, a potom i udavljena. Kao osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić uhapšeni su Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot.

Dejan Dragijević je priznao da je devojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom, a njeno telo je premešteno sa deponije gde je prvobitno bilo ostavljeno. Brat Dejana Dragijevića Dalibor (40) takođe je bio priveden, međutim on je preminuo u pritvoru. Kako je juče saopštilo VJT Zaječar, njima je dostavljen obdukcioni zapisnik Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, ali detalji još uvek nisu saopšteni.

Obdukcioni nalaz stigao u tužilaštvo

Kako je juče VJT Zaječar saopštilo, obdukcioni zapisnik će u najkraćem roku biti razmotren, nakon čega će se postupiti u skladu sa odredbama zakona, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Potraga za telom ubijene dvogodišnje Danke Ilić Foto: M.M./ATAImages

U pritvoru se nalazi i Radoslav Dragijević, otac osumnjičenog Dejana Dragijevića.

Telo devojčice Danke Ilić još nije pronađeno.

VIDEO: Hapšenje navijača koji su se tukli kod Vukovog spomenika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare