Slavko Ćuruvija Foto: Printscreen/YouTube/Slavko Ćuruvija Fondacija

Milorad Ulemek Legija i braća Aleksandar i Miloš Simović pozvani su da svedoče pred Apelacionim sudom, pred kojim 6. marta počinje završna faza procesa za ubistvo Slavka Ćuruvije, vlasnika "Dnevnog telegrafa".

Oni će, kako su objavili UNS i Cenzolovka, u sud biti sprovedeni iz požarevačkog zatvora Zabela, u kom izdržavaju kazne za ubistvo premijera Zorana Đinđića, četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali, ubistvo Ivana Stambolića itd.

Iskazi Legije, nekadašnjeg komandanta Jedinice za specijalne operacije, i braće Simović, pripadnika “zemunskog klana”, bitni su za donošenje odluke u slučaju optuženih Radomira Markovića, Milana Radonjića, Miroslava Kuraka i Ratka Romića, kojima se stavlja na teret da su, u aprilu 1999. godine, organizovali i ubili Slavka Ćuruviju.

Milorad Ulemek Legija Foto:EPA/SRDJAN SUKI

Ulemek i braća Simović su u ranijim svedočenjima pred tužiocem izneli saznanja da je tadašnji prvi čovek bezbednosne službe Srbije Radomir Marković tražio da Ćuruvija bude ubijen, kao i da su neposredni izvršioci bili Miroslav Kurak i Ratko Romić.

Pročitajte još:

Simovići su se jednom pojavili na suđenju, u septembru 2016. godine, ali su odbili da svedoče jer su se, kako su rekli, plašili za svoju i bezbednost svojih porodica zbog pretnji koje im stižu. Sva trojica su, međutim, potvrdila da ostaju pri iskazima datim Tužilaštvu za organizovani kriminal, 2014. godine.

BONUS VIDEO: Žandarmi sa dugim cevima ispred Specijalnog suda u Ustaničkoj