Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U saobraćajnoj nesreći na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, danas nešto pre 15 časova povređene su četiri osobe, jedan muškarac i tri devojke, i oni su prevezeni u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, javljaju mediji.

Prema nezvaničnim saznanjima, automobil je udario pešaka koji je pretrčavao kolovoz van pešačkog prelaza, a pokušavajući da izbegne da ga udari, jedan automobil je naleteo na nekoliko parkiranih automobila.

Iako je nesrećni muškarac proglašen mrtvim i pokriven čaršavom, građani su primetili da je počeo da diše, pa je hitna pomoć ponovo pozvana na lice mesta.

Nakon ukazane pomoći pešak je prevezen na reanimaciju UC KCV.

Kako se navodi, to se često dešava kada je reč o politraumama, odnosno agonalnom disanju, ne obezbeđuje adekvatan kiseonik u telu i smatra se istim kao da nema nikakvog disanja.

Prema rečima doktora Zorana Krulja, portparola novosadske hitne pomoći, tri ženske osobe stare 19 godina zbrinute su na licu mesta, a potom su prevezene u UC KCV na dalju dijagnostiku i lečenje. One su se nalazile u „opelu“ koji je udario pešaka.

BONUS VIDEO: Teška saobraćajna nesreća kod Subotice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar