Foto:Shutterstock

Milena R. (43) iz Smedereva nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je svoju ćerku (4) trovala bromazepamom duži vremenski period i to čak radila i za vreme bolničkog lečenja na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Kako se saznaje, ona je imala prijavu 2021. godine da fizički zlostvalja dete, ali je Centar za socijalni rad u Smederevu doneo odluku da nema saznanja ni dokaza da to majka radi. Inače, ona je na evidenciji za primanje novčane pomoći.

Pročitajte još:

Milena je uhapšena 8. marta ove godine jer su lekari sa Instituta za majku i dete dobili jezive rezultate sa VMA u kojima se kaže da je devojčica trovana bromazepamom i to ne samo u periodu dok je bila na posmatranju već i ranije.

„Količina supstance koja je nađena kod devojčice ukazuje na to da je trovana i ranije, a da je količina bila pogubna i za odraslog čoveka, a ne za dete“, kaže izvor i dodaje da je policija u ormaru u bolnici koji je koristila Milena našla lekove za smirenje koji su njoj bili propisani.

Kako je ranije objavljeno, ona je ćerku trovala tako što joj je lekove drobila u sok i tako joj davala da pije.

Podsećaja radi, Milena R. je 29. februara ove godine dete donela u bolnicu i lekarima tvrdila da „ne može da hoda i da ima konstantna trzanja“. Nakon brojnih analiza lekari su posumnjali da je dete trovano. Rezultati iz krvi i urina bili su više nego strašni.

O tome je odmah obaveštena policija i Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu. Milena je saslušana i po zatevu tužilaštva zbog nasilja u porodici nalazi se u pritvoru do 30 dana, prenosi Telegraf.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar