Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Reporteri Nova.rs posetili su danas Arapovac kod Lazarevca, mesto u kom se, prema sumnjama policije i tužilaštva, prekjuče (nedelja) dogodio jeziv zločin, kada je devojčica (14) silovana.

Kako saznajemo sa lica mesta, napad se dogodio nakon Vidovdanskog turnira u malom fudbalu. Devojčica je sedmi razred, a napad se nije dogodio – kako su mediji najpre pisali – na proslavi kraja školske godine. Osumnjičeni je, kako saznajemo, Ivica J. i uhapšen je zbog sumnje da je devojčicu obljubio na igralištu nakon turnira. Njemu je određen pritvor, a kako saznajemo na licu mesta, navodno se čekaju rezultati veštačenja koji će dati odgovor na pitanje da li je između njih dvoje bilo kontakta.

Devojčica, kažu nam meštani, ide u osnovnu školu u susednom selu Junkovci; mladić je stariji – ima 20 godina.

Dve verzije priče

Postoje dve verzije priče: prema jednoj, oni su bili u vezi, dok se prema rečima određenih meštana nisu ni poznavali, ili makar nisu imali bliskih kontakata.

„Znam devojčicu, iz dobre je porodice, zaista je jako fina. Ne može da se kaže da je problematična, a isto tako i taj mladić. Ne mogu da verujem šta se desilo, baš smo šokirani“, ispričala je jedna od komšinica.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„On je malo stariji, sad selo priča svašta. Ali niko to ne bi očekivao od njega, ja ga znam odmalena. To se sve desilo nakon turnira, bila je proslava pored škole u Arapovcu“, ispričao je jedan od Ivicinih drugova. Devojčica je na turniru bila sa drugaricom iz susednog sela, a zatim su se rastale. Prema određenim navodima, mlađa sestra žrtve je videla kako ulazi u kola sa starijim momcima, a za jednog od njih se na kraju ispostavilo da ju je obljubio.

Devojčicu je porodica pronašla nedaleko od kuće, u njivi, kako leži u polusvesnom stanju. Pretpostavlja se da je na pomenutom turniru bio dostupan alkohol. O roditeljima obe porodice meštani Junkovca i Arapovca su imali samo reči hvale.

Podsetimo, juče je Ivica J. saslušan, a on je negirao krivicu.

BONUS VIDEO: Na školskoj priredbi deca đuskala uz pesmu o ratnim zločinima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare