Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Vukas Radonjić saopštio je da je optužnica protiv Radoja Zvicera i D.K., M.V. i S.V. Višem sudu predata 1. decembra ove godine.Oni se terete za krijumčarenje 743 kilograma kokaina koji je otkriven i privremeno oduzet avgusta 2020. godine u luci Roterdam.

Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo novu optužnicu protiv odbeglog šefa kavačkog klana Radoja Zvicera i još tri osobe, zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako prenose vijesti.me, optužnica je rezultat saradnje SDT-a sa pravosudnim organima Francuske, Kraljevine Holadnije, kao i Europolom i Eurodžastom (Eurojust).

Ova optužnica je rezultat saradnje SDT-a sa pravosudnim organima Francuske, Kraljevine Holadnije, kao i Europolom i Eurodžastom (Eurojust).

Krucijalni dokazi prikupljani su sa SKY aplikacije, a prepiske su SDT-u poslate putem međunarodno-pravne pomoći.

Belgijski i holandski detektivi su se nakon „krekovanja“ SKY aplikacije infiltrirali u komunikaciju „Balkanskog kartrela“, a potom od sredine 2021. uživo čitali prepiske koje su se razmenjivali članovi kriminalne organizacije na preko 70.000 uređaja.

U ovom postupku presreli su oko milijardu poruka i otkrili informacije o kriminalnim organizacijama, posebno u oblasti Antverpena.

Krajem novembra ove godine i Javno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala Srbije podiglo je optužnicu protiv 20 osoba zbog šverca oko sedam tona kokaina, a između ostalog i zbog tovara od 743 kilograma koji je zaplenjen u Roterdamu.

U Srbiji je optužen i Miroslav Starčević, bivši pripadnik MUP-a Srbije, označen kao blizak saradnik optuženog Radoja Zvicera i beogradske ćelije „kavačkog klana“.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar