Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Toksikološke analize tela Mateja Periša, za kojim se tragalo od decembra prošle godine, pokazale su prisustvo narkotika u organizmu, a i dalje su okolnosti pod kojima se njegov odlazak iz kluba "Gotik" dogodio misterija. Telefon mladog Splićanina zatečen je u njegovim farmerkama prilikom pronalaska tela, a pravo pitanje je da li će policija uspeti konačno da otključa Periševe poruke.

Iako je ustanovljeno toksikološkim analizama da je Periš kobne večeri konzumirao alkohol i narkotike, čime je donekle objašnjeno njegovo trčanje ulicama, brojne stvari ostaće misterije.

Bar ukoliko policija ne uspe da otključa telefon Periša i izvrši uvid u njegove poruke. Moguće je da će Matejeve poruke otkriti odakle narkotici u telu mladića, kao i gde se kobne večeri uputio Splićanin nakon izlaska iz „Gotika“.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kako je naš portal ranije pisao, policija u prethodnom periodu nije uspela da skine sve podatke sa telefona Mateja, konkretno sa aplikacija Viber i WhatsApp, jer se podaci nisu skladištili na cloudu (memoriji). To znači da nadležni organi nisu uspeli pristupiti svim porukama i kontaktima sa kojima se Periš čuo uoči nestanka.

Pročitajte još:

Uzrok zbog kojeg nadležni nisu uspeli pristupiti svim porukama i pozivima je taj što mladić verovatno nije uradio backup podataka sa aplikacija, to jeste, nisu sačuvane u memoriji.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo nedavno se oglasilo o toksikološkim analazima Periša.

„Obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na telu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.
Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima. Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine“, navelo je tužilaštvo.

Foto:Nova.rs

Inače, za Matejem se tragalo mesecima, sve do prošle nedelje kada su mornari uočili njegovo telo u Dunavu. Njemu se trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je izašao iz kluba „Gotik“ u kome se provodio sa prijateljima. On je usnimljen kako trči ulicama, zaustavlja taksi, sve do trenutka kada se spušta stepenicama do reke Save. Ujedno, to je poslednji put kada je usnimljen na kamerama

BONUS VIDEO: Splićani o Mateju Perišu i počasna plovidba uz baklje na Rivi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram