Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Za samo 24 sata u Srbiji su se dogodile dve stravične tragedije - najpre je pronađeno telo Nemanja Jovanovića u Mirijevu, a danas je u Zvezdarskoj šumi pronađeno telo Vuka Grbovića, koji je nestao u utorak nakon što je krenuo da odbrani diplomski na DIF-u.

Telo Grbovića pronađeno je danas u Zvezdarskoj šumi, a njegov nestanak prijavila je porodica dan ranije. Kobnog dana, muškarac je krenuo da odbrani diplomski, međutim, trag mu se izgubio.

Vuk Grbović, nestao, Gorska služba spasavanja
Foto: Gorska služba spasavanja/Screenshot/Twitter/Ninockica@ninatalksbeauty

Najpre je pronađen njegovo automobil u Zvezdarskoj šumi, ali i lociran telefon, međutim, od njega nije bilo ni traga ni glasa. Za mladićem je tragala i Gorska služba spasavanje (GSS), a telo Vuka pronađeno je danas u šumi.

Pročitajte još:

Zasad se ne znaju okolnosti ovog slučaja. Samo dan ranije, pronađeno je telo Nemanje Jovanović, za kojim se tragalo danima. Tokom jučerašnjeg dana porodica, pojedine organizacije i građani organizovali su se da traže muškarca. Ipak, ubzo je pronađeno njegovo telo.

Foto: Facebook

Jovanović je izvršio samoubistvo u šumi u Mirijevu, nedaleko od zgrade u kojoj je stanovao. Okolnosti zbog kojih se Jovanović odlučio na ovakav potez nisu poznate.

Inače, sam početak nedelje obeležen je nizom tragedija. Tokom prvog dana nedelje čak dve osobe su ubijene, dok su dve osobe izvršile samoubistva.

KAKO POTRAŽITI POMOĆ

Ako nisi siguran kome da se obratiš za pomoć, a osećaš da ti je potrebna, za početak, imaj na umu da je tvoj lekar opšte prakse u mogućnosti da te uputi stručnjaku za mentalno zdravlje i konsultovanje s njim je prvi korak ka lečenju. Ipak, ukoliko iz nekog razloga ne možeš tim putem, u nastavku su navedena mesta i ljudi koji te mogu uputiti ili koji pružaju dijagnostičke i terapijske usluge za depresiju.

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva

Telefon: 011/7777000

PRVA POMOĆ

Psihocentrala

Crnogorska 2/16, Savski Venac, Beograd

Telefon: 064 2288885

Email: [email protected]

Centar Srce

Telefon: 0800-300-303

Email: [email protected].

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević

Višegradska 26, Beograd

Centrala 011/3636400

Institut za mentalno zdravlje

Palmotićeva 37, Beograd; telefon: 011/3307 500

Paunova 2; telefon: 011/2666 166, 011/2664 555

BONUS VIDEO: Ubistvo i samoubistvo u selu Crnoča kod Novog Pazara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar