Foto: Nova.rs/Privatna arhiva/Shutterstock

Saobraćajne nezgode koje se gotovo svakog dana događaju širom Srbije, neretko i sa tragičnim posledicama, nažalost su postala naša svakodnevnica. Međutim, neke od njih, zbog pojedinosti, mogle bi se naći i na rubrici "verovali ili ne".

Poslednjoj u nizu bizarnih nezgoda koje su se dogodile u Srbiji, onoj koja se u odigrala u noći između ponedeljka i utorka, prethodila je krađa. Naime, tri mladića ukrala su jagnje sa jednog porodičnog gazdinstva u okolini Smedereva i sela su u automobil za čijim volanom je bio mladić (18) sa probnom vozačkom dozvolom, koji u to vreme nije smeo upravljati vozilom.

Dali su se u beg putem koji od Smedereva vodi ka Požarevcu, a za njima u poteru su krenuli i vlasnici ukradenog jagnjeta u „fiat puntu“. Prilikom filmskog preticanja na putu, došlo je do bočnog sudara, pa su automobili sleteli sa kolovoza. Sedam osoba je lakše povređeno, a policija koja je došla na uviđaj zajedno sa vatrogascima na licu mesta je zatekla i jagnje, srećom nepovređeno.

Ženu pregazio sanitet, vozač nije ni primetio

U Beogradu se početkom decembra dogodila još jedna bizarna saobraćajna nezgoda koja je zabeležena snimkom sa nadzorne kamere jedne zgrade. Na snimku se najpre vidi starija žena kako usporeno korača po ulici, delu koji nije predviđen za saobraćaj. Potom iza njenih leđa, idući u rikverc, nailazi sanitet Hitne pomoći udara je. Međutim, vozač se ni tada ne zaustavlja, tako da nesrećna starica završava pod vozilom, srećom ne i pod točkovima.

@jonathan.fuuuu hitna pomoc##foryou #fyp #srbija #croatia #serbia #makedonija🇲🇰 #bosnia #funny ♬ original sound - Peeeeet

Taman kada se moglo pomisliti da situacija ne može više ličiti na neslanu šalu, na snimku se vidi kako ekipa Hitne pomoći izlazi iz vozila, na čelu sa doktorkom koja uopšte ne primećuje staricu koja već izvesno vreme leži ispod ambulantnih kola, već nastavlja ka ulazu zgrade čija kamera snima bizarnu scenu. Iako video zapis nema zvuk, po govoru tela bi se moglo reći da je starica tada dozvala lekare koji su joj odmah i pomogli. Kako se kasnije saznalo, starica nije teže povređena.

Automobilom „sleteli“ na kuću

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

A. J. (21), vozač automobila „alfa romeo“ i njegov maloletni suvozač (16) povređeni su u saobraćajnoj nesreći koja se u oktobru dogodila u beogradskom naselju Kijevo, nakon policijske potere. Njihov automobil sleteo je sa kolovoza, i pao direktno na kuću Dragiše Mladenovski koji je u ranijem razgovoru za portal Nova.rs ispričao kako je navikao da mu se ovakvi nepozvani gosti pojavljuju u dvorištu.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Siguran sam da bi možda svi nastradali da nisu udarili u prvo drvo. Pomišljam da, kao da ima neki magnet, pa uvek svi automobili završe na našim kućama“, kazao je naš sagovornik i dodao da su se više puta obraćali opštini sa apelom da se na put postavi bankina ili nekakav zaštitini zid. Njegov komšija je ispričao da je samo u proteklih osam meseci njih šestoro sletelo niz ovu liticu.

Zgazio čobanina, 17 ovaca i 2 psa

Na magistralnom putu Vranje-Bujanovac, sredinom januara ove godine, dogodila se neuobičajna saobraćajna nesreća, kada je vozač „golfa“ bujanovačkih registracija naleteo na stado ovaca koje se u pratnji čobanina kretalo putem. U sudaru je stradalo 17 ovaca i dva psa, dok je čobanin teško povređen.

Foto:Privatna arhiva

Kako je Nova.rs ranije pisala, nesreća se dogodila u selu Pavlovac, kada je vozač „golfa“, krećući se iz pravca Neradovca prema Davidovcu, naleteo na stado koje se kretalo magistralnim putem. Od siline udara usmrćeno je čak 17 ovaca, kao i dva psa, a prema rečima svedoka mrtve životinje su ležale po putu u prečniku od nekoliko desetina metara. U nesreći je povređen i vozač „golfa“.

Bonus video: Saobraćajna nezgoda kod Mladenovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar