Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Dvadesetsedmogodišnjem Nišliji koji je minulog vikenda zatečen za volanom sa čak 3.52 promila alkohola u organizmu, Prekršajni sud u Nišu izrekao je maksimalnu kaznu.

„Danas je urađena presuda, vozaču je dosuđeno 30 dana zatvora, novčana kazna od 120.000 dinara zbog nasilničke vožnje, jer je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola, još 100.000 dinara jer je vozio iako je imao zabranu, zatim 12 meseci zabrane upravljanja automobilom i 18 kaznenih poena. Ovo je prvostepena odluka na koju pravo žalbe imaju i on i policija“, saopštio je Mišel Marković, predsednik Prekršajnog suda u Nišu.

Pročitajte još:

Kako je navela Policijska uprava, dvadesetsedmogodišnjak je u subotu oko dva sata ujutro u Ulici sestara Baković isključen iz saobraća jer je ustanovljeno da je vozilom “folksvagen pasat” upravljao sa 3.52 promila alkohola što predstavlja stanje potpune alkoholisanosti.

Takođe, policija je proverom ustanovila da je za volanom bio iako je već imao zabranu upravljanja motornim vozilom. On je tada zadržan u službenim prostorijama Policijske uprave radi trežnjenja.

VIDEO: Alkohol i vožnja

 

Komentari

Svi komentari (0)