Ilustracija Foto: N1

Saši Dodiću (50) iz niškog sela Popovac, kojem je pretila doživotna robija zbog pokušaja teškog ubistva jer je 21. januara ove godine izbo nožem troje komšija, danas je izrečena mera bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

Više javno tužilaštvo predložilo je da mu se izrekne mera bezbednosti umesto da ode u zatvor, nakon što je veštačenje pokazalo da je duševno bolestan te da je zločin počinio u stanju neuračunljivosti. Odluku o trajanju njegovog lečenja donosiće sud na osnovu periodične provere njegovog duševnog stanja kojeće obavljati lekari Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu.

Dodić je nasrnuo na komšije Aleksandra Mičića (38), njegovu tridesetčetvorogodišnju suprugu Mariju i Sašu Ilića (45) koji je pokušao da ih zaštiti. Mičići su sa ćerkiciom starom četiri i po godine i jedanaestogodišnjim sinom šetajući psa prošli kraj njegove kuće a Dodić ih je pojurio nožem.

Prestravljeni ljudi su utrčali u Ilićevo dvorište a napadač je nasrnuo najpre na Mariju koja je svojim telom zaštitila dete i ubo je kuhinjskim nožem dužine 12 centimeta zadnju levu stranu grudnog koša nanevši joj tešku telesnu povredu opasnu po život.

Zatim je njenom mužu zario oštricu u levu bočnu stranu stomaka a onda se okrenuo ka Iliću i ubo ga takođe u stomak povredivši mu jetru. Pred organima gonjenja se branio da je komšije hteo da pobije jer navodno Mičićev pas juri njegove mačke.

BONUS video: Hapšenje na Zvezdari

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram