Ilustracija Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

S.N. (32) iz niškog sela Krušce, radnik jedne firme koja se bavi separacijom peska, teško je povređen juče popodne na svom radnom mestu, kada je eksplodirala eksplozivna naprava koju je pronašao u reci. On je zadobio teške povrede ruku, zbog čega mu je jedna šaka amputirana, ali ima i ozbiljne povrede na vratu i licu.

Kako saznajemo do povrede na radu došlo je nešto pre 16 sati kada je S.N. , u koritu Južne Morave kod sela Mramor, primetio čudnu napravu u rečnom koritu.

– Izvukao je taj predmet nakon čega je odlučio da ga iseče. Međutim, tom prilikom je došlo do eksplozije koja mu je bukvalno raznela šaku, rasekla vrat a zadobio je i povredu potkolenice. Intervenisala je Hitna pomoć pa je
čovek prebačen u niški Univerzitetski klinički centar gde je operisan. Nažalost, lekari nisu uspeli da mu spasu ruku, ostale povrede su mu sanirane i zadržan je na lečenju na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju. Najverovatnije je da se radi o eksplozivnoj napravi zaostaloj iz perioda Drugog svetskog rata – objašnjavaju naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

Pročitajte još:

U niškom Univerzitetskom kliničkom centru potvrđeno je da je pacijent zadobio veoma teške povrede te da je priključen na aparat za mehaničku ventilaciju.

Policija je obavila uviđaj, utvrđuju se sve okolnosti ovog događaja a obaveštena je i Inspekcija rada.

BONUS VIDEO: Bačena bomba na Karaburmi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar