Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Policija u Nišu podnela je krivičnu prijavu protiv Nišlije (81) zbog sumnje da je najpre uznemiravao komšinicu, a potom svojim automobilom bežao policiji koja je uspela da ga sustigne i to tokom zabrane kretanja koja važi za najstarije građane Srbije.

„Policija je prepodne oko 10 časova izašla na teren po prijavi da je jedan muškarac uznemiravao komšinicu. Policijski službenik je zatekao muškarca u automobilu ispred kuće, ali ovaj nije želeo da izađe iz automobila već je krenuo ka centru grada. Policajci su krenuli za njim i uspeli da ga zaustave kod zgrade nekadašnjeg konzultata“, navodi se u saopštenju policije.

Protiv muškarca će, rekli su u PU Niš, u redovnom postupku biti podneta krivična prijava za napad na ovlašćeno službeno lice, a odgovaraće i za kršenje mere ograničenja i zabrane kretanja u vreme vanrednog stanja.

Prema nezvaničnim informacijama, Nišlija zbog kojeg je danas intervenisalo više policijskih automobila, od ranije je poznat policiji zbog remećenja javnog reda i mira.