Foto: Privatna arhiva

Komunalna inspekcija Opštine Pantelej naložila je kompaniji SBB da u roku od 24 sata uklone postere sa javnih površina ili će protiv njih biti pokrenut prekršajni postupak uz naplatu kazne od 150.000 dinara. Iz SBB-a ovo komentarišu kao favorizovanje Telekoma čiji su promo plakati ostali, dok iz inspekcije nema konkretnog odgovora, samo kažu da postupaju po prijavama.

Iz SBB-a kažu da su postupili po nalogu inspekcije i uklonili postere, ali da to ne važi i za ostale konkurente, jer su posteri MTS-a i daje zalepljeni. Da li se odluka odnosi i na ostale kompanije, iz komunalne inspekcije nisu odgovorili, već su samo naveli da reklamni materijal kompanije SBB nije bio postavljen u skladu sa odlukom o oglašavanju na teritoriji grada Niša, pišu Južne vesti.

Komunalna inspekcija Gradske opštine Pantelej u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja, postupa po prijavama građana, privrednih subjekata i institucija, bez izuzetaka – navela je Šefica Komunalne inspekcije Slovenka Pavlović.

Iz SBB-a kažu da ih postupanje komunalnih inspektora u Nišu ne čudi i da je nastavak progona njihove kompanije i favorizovanje državnog Telekoma, kao još jedna potvrda da pravila i zakoni nisu isti za sve.

Foto: Privatna arhiva

 

Poslednjih nekoliko godina svedoci smo opstrukcija širenja i rasta SBB kompanije na različitim nivoima, od nemogućnosti pružanja fiksnih telekomunikacionih usluga u mnogim gradovima u našoj zemlji poput Vranja, Loznice, Inđije, do nemogućnosti širenja naše mreže u gradovima u kojima već postoji naša infrastruktura kao što je Subotica, ali isto tako onemogućava se naš rad od strane raznih nivoa vlasti, popisivanje naših korisnika koji su zaposleni u javnim preduzećima ili nejednaka primene zakona za nas kao privatnu kompaniju i državni Telekom – navode iz kompanije.

Foto: Privatna arhiva

Zato što reklamni posteri konkurenta nisu uklonjeni SBB je istoj komunalnoj inspekciji podneo prijavu protiv MTS-a, a da li će po njoj postupati, iz Inspekcije nisu odgovorili.

BONUS VIDEO: Akcija SBB fondacije pošumljavanje Srbije pod sloganom „Da šume bude više. Da se lepše diše!“ na Adi Međici 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare