Ilustracija Foto: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su tokom vikenda, u redovnoj kontroli saobraćaja, zaustavili trojicu vozača koji su automobilima upravljali pod dejstvom alkohola i jednog koji je odbio da se alkotestira.

Policija je u gradu iz saobraćaja isključila vozača (22) „pežoa“ koji je vozio sa 2,64 promila alkohola u organizmu, navodi se u saopštenju.

Njemu je, zbog prekršaja nasilnička vožnja, određeno zadržavanje, nakon čega mu je Prekršajni sud u Nišu izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 120.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od devet meseci i 15 kaznenih poena.

Policija je alkotestirala i 33-godišnjeg vozača teretnog vozila i utvrdila da ima 1,38 promila alkohola u organizmu, dok je 29-godišnji vozač „juga“ odbio da se alkotestira.

Takođe iz saobraćaja je isključen i 41-godišnji vozač „audija“ koji se sumnjiči da je upravljajući vozilom sa 1,72 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta i udario u ogradu.

Protiv ove trojice vozača će, zbog učinjenih prekršaja, biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Policija je, u dane vikenda, otkrila i sankcionisala 14 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave, dodaje se u saopštenju.

MUP apeluje na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram