U čačanskom naselju Atenica proteklog vikenda obeležena je godišnjica trostrukog ubistva Milana (57), Slađane (49) i Sretena (87) koje je života na monstruozan način lišio sin i unuk Ilija Glišović (22). Dok se Ilija nalazi u bolnici Centralnog zatvora u Beogradu, njegov stariji brat Nikola (24) obeležio je godišnjicu svojim najmilijima.

Kako za Nova.rs govori rođak ožalošćenog mladića, Nikola ni posle godinu dana ne može da shvati šta se dogodilo kobne noći.

„Kako je Uskrs uoči tragedije, godišnjicu smo obeležili nedelju dana ranije u najužem krugu porodice. Nikola se nije oporavio od tragedije, ne može da zaboravi kada je ušao u kuću nakon masakra i zatekao majku iskasapljenu u kupatilu, oca izbodenog u krevetu, i nepokretnog dedu, preklanog i izbodenog“, podseća rođak na kobni dan prošle godine.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Naš sagovornik kaže da Nikola od te noći kada je zatekao beživotna tela svojih roditelja u tu kuću ne može da uđe.

„Oni su za života pored te manje sazidali još dve velike kuće. Jednu za Nikolu, a drugu za Iliju. U toj kući, njemu namenjenoj, sada je Nikola. Nakon nesreće se vratio iz Kragujevca, a iz Tehničko remontnog zavoda u Čačku, u kome je radio njegov otac Milan, odmah su mu ponudili posao na očevoj poziciji jer je praktično u danu ostao bez igde ičega“, kaže sagovornik našeg portala.

#related-news_0

Podsetimo, Ilija Glišović 8. aprila prošle godine u svojoj porodičnoj kući u naselju Atenica kod Čačka, ubio je majku Slađanu, oca Milana i dedu Sretena. Unakažena tela svojih roditelja i nepokretnog deke pronašao je njegov stariji brat Nikola. Šokirani mladić odmah je pozvao policiju.

Foto:Nenad Nešović

Ubica je uhapšen dan kasnije, 9. aprila, proveo je dva dana u čačanskom zatvoru, a potom prevezen u bolnicu CZ, gde je podvrgnut psihijatrijskoj proceni. Kako smo kasnije saznali, ovo nije prvi put da se Glišović našao u psihijatrijskoj ustanovi. Njegov advokat, godinu dana nakon zločina, objašnjava za portal Nova.rs da od kada se završio postupak, nije išao u posetu.

„Prema mojim informacijama nije u kontaktu sa članovima porodice, ali, naravno ne mogu da tvrdim sa sigurnošću. Njegovo stanje se ispituje na svakih devet meseci kada se iznova ustanovljava potreba za lečenjem i čuvanjem, ili se menja. Vršiće se provera u tom periodu i tim stručnjaka i lekara će donositi odluku da li će se ublažavati mere, odnosno da li će uopšte doći do toga“, objasnio je Radosavčević za naš portal.

BONUS VIDEO: Policijska akcija nakon trostrukog ubistva u Atenici kod Čačka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar