Foto: Medija centar Beograd

Predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović pušten je iz pritvora nakon saslušanja u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Kako nam je rekao njegov branilac Milorad Konstantinović, njemu je ipak izrečena mera zabrane napuštanja mesta boravišta, odnosno Beograda.

Sandulović je negirao izvršenje sva tri krivična dela koja mu se stavljaju na teret – izazivanje panike i nereda širenjem lažnih informacija, ometanje pravde i sprečavanje službenog lica na dužnosti. On je u video-snimku, koji je postavio na „Fejsbuku“ pre dve nedelje, uputio pretnje policajcima i tužiocu. Takođe je tvrdio da su testovi za virus dobijeni iz Kine lažni, a naveo je i primer da je u Italiji skočio broj zaraženih nakon što su Kinezi došli da im pomognu. Tužilaštvo je ocenilo da je to izazivanje panike i pokrenulo postupak.

Prema našim informacijama, Sandulović je na saslušanju tvrdio da on nikome nije pretio, već je samo upozorio službene organe da rade po zakonu ili će protiv njih podneti krivične prijave. Kazao je da ih time nije sprečavao da rade svoj posao, niti je bilo kog policajca ili tužioca imenovao.

Kada je reč o izazivanju panike, tvrdio je da je samo izneo statističke podatke koji su govorili da se stanje u Italiji pogoršalo od kada su stigli Kinezi. Kazao je da ih nije optužio da su baš oni tome uzrok, već da je smatra da je nama neko drugi bolje mogao da pomogne.