Nenad Nešović
Foto: Nenad Nešović

Uskoro će četiri meseca od kada je opljačkana redakcija portala N2 iz Čačka, vlasnika i glavnog i odgovornog urednika Nenada Nešovića i tom prilikom načinjena šteta skoro tri hiljade evra, a počinioci još uvek nisu uhvaćeni.

Nešović se pita koja je svrha postojanja pripadnika Policijske uprave u gradu pored Morave osim da rasteruju proteste i fotografišu i kažnjavaju nepodobne.

„Poslovni prostor je obijen u noći 4. februara, odneta su dva monitora, nov lcd televizor i novi eksterni hard disk. A o oštećenju nameštaja i stolarije da vam ne pričam. Izvršena je takva premetačina, papiri razbacani po podu, jednom rečju napravljen je haos. Na svu sreću lap-top sam zbog nekih poslova tada poneo kući i to mi je još uvek jedino sredstvo za rad“, rekao je on danas u izjavi za Nova.rs.

Njega interesuje kako su, za sada NN počinioci, od svih kancelarija koje se nalaze u Domu za gluvoneme, izabrali ključeve baš njegovog poslovnog prostora.

„To izaziva u meni sumnju da je ciljano obijena moja kancelarija od ukupno četiri. U druge nisu ni privirili, a svi ključevi su na jednom privesku. Pretpostavljam da se nekome ne sviđa način na koji radim, a čak su me u MUP pitali da li je moja firma ćerka N1“, ispričao nam je Nešović.

Nenad Nešović
Foto: Nenad Nešović

Njemu je pre jedne godine, takođe, obijena i kuća, ali do današnjeg dana nema nikakvu informaciju ni o tom slučaju. Kada pozove postupajućeg inspektora vezano za slučaj obijanja redakcije uvek dobije isti odgovor – postupak je u toku.

Pročitajte još:

„Pitam se o kakvoj slobodi medija i izveštavanja sve vreme govore, a jedan ovakav slučaj se ne rešava skoro četiri meseca“, ogorčeno je zaključio Nešović svoju ispovest za Nova.rs.

Sa druge strane portparol Policijske uprave Čačak, Milovan Ječmenić kaže da policijski službenici intenzivno rade na otkrivanju počinioca ove premetačine.

„Predmet mi je na stolu, naši policajci tragaju za tim huliganima, ali, za sada, nemam konkretnijih informacija. Nadam se da će se u narednom periodu otkriti ko je izvršio tu pljačku“, ljubazno nam je rekao Ječmenić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare