Novi Pazar Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Prema informacijama koje su preneli pojedini novopazarski portali večeras oko 21 sat došlo je do sukoba između pripadnika obezbeđenja u zgradi Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru i još nekoliko lica. Naime, prema prvim informacijama do kojih smo došli, navodno je neko fizičkom silom hteo da preuzme kontrolu nad zgradom Univerziteta.

Policija je brzo intervenisala, a trenutno se u blizini zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića nalaze pripadnici PU Novi Pazar, kao i nekoliko radnika privatnog obezbeđenja.

Prema nezvaničnim saznanjima, do incidenta je došlo nakon što je po nalogu predsednice Univerzteta Elme Elfić Zukorlić, druge žene preminulog muftije Muamer efendije Zukorlića, povećan broj pripadnika obezbeđenja.

Novi Pazar Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Kako saznajemo, osobe koje su bliske sinu bivšeg muftije, Usameu Zukorliću, pokušale su da je spreče u tome i da oni preuzmu kontrolu nad ovom zgradom, pozivajući se na odluku Islamske zajednice u Srbiji da sve institucije, koje su pod vakufima, obezbeđuju samo pripadnici obezbeđenja koja deluju pri Islamskoj zajednici.

Za Nova.rs je potvrđeno od Informativne službe Univerizeta, da se u jednom trenutku u portirnicu zgrade zaključao i brat preminulog muftije, Muhamed Zukorlić, ali se nakon incijative Islamske zajednice povukao.

Ipak, njegovo obezbeđenje nastavilo je da čuva zgradu do sutra ujutru kada će se raspravljati o tome ko će dalje obezbeđivati Univerzitet.

***

BONUS VIDEO: Porodica sumnja da je Muamer Zukorlić otrovan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare