U opštini Rakovica večeras je izbio veliki požar u nekoliko napuštenih vagona, a neprijatan miris paljevine širi se nad celim Beogradom.

Kako su iz MUP-a rekli za Nova.rs u 20.19 časova prijavljen je požar u opštini Rakovica. Prema njihovim informacijama požar je izbio u jednom od napuštenih vagona, zatim se proširio na ostale, a zahvatio je i nisko rastinje.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako saznaje ekipa portala Nova.rs, u požaru nema povređenih, a konstantno pristiže još vatrogasnih ekipa. Na licu mesta je i policija.

S obzirom na to da gori i šuma iza vagona, a prilaz je otežan zbog gustog šiblja, vatrogasci prilaze sa svih strana kako bi lokalizovali požar. Dovezena je i jedna cisterna.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Crni dim i dalje neprestano kulja.

Prema nezvaničnim infomarcijama i rečima očevidaca. navodno je beskućnik bacio nešto na vagon pa se vatra proširila i na ostale vagone.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Inače, beskućnici spavaju u tim vagonima, a komšije kažu da se do sada ovako nešto nikada nije desilo.

Borka Petronijević živi u kući pored pruge, nedaleko od vagona, i za Nova.rs kaže da su vatrogasci brzo reagovali, te da im je trebalo samo nekoliko minuta da dođu.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ona i ostale komšije su odmah izašli napolje. Kako objađnjava za naš portal, vatrogasci i policija su stanarima rekli da samo pokupe najosnovnije stvari i napuste kuće.

Osim starijih ljudi, na ulici je bilo i male dece.

Stanari kuća pored pruge rekli su za Nova.rs da su cim su primetili požar priključili svoje crevo, kako bi sprečili da vatra dođe do kuća.

„Na svu sreću vatrogasne ekipe su došle brzo. Zamolili su nas da napustimo domove, jer nisu znali šta se tačno nalazi u vagonima koje je zahvatio plamen“. navode oni.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nešto posle 22. 30 policija im je rekla da mogu sa se vrate u svoje kuće, ali da budu u pripravnosti.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

****

BONUS VIDEO: Lokalizovan požar na Novom Beogradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare