Foto: Nova.rs

Dan posle strašne tragedije koja se dogodila u Kragujevcu, komšije nastradale žene koju je do smrti izujedao šarplaninac, ne mogu da poveruju šta se desilo i zbog čega je pas nasrnuo na njihovu komšinicu. Posle ove tragedije šarplaninac je izolovan i nalazi se u službi Zoohigijene, a nadležno tužilaštvo izdaće nalog za veterinarsko veštačenje.

U mirnom kraju kragujevačkog naselja Pivara, u Sarajlijinoj ulici, danas nema nikakvih nagoveštaja da se juče u tom delu grada odigrala prava drama, u kojoj je Miloratka Veljović (69) smrtno stradala od svog ljubimca.

Pročitajte još:

Malobrojne komšije koje smo zatekli u naselju, ne žele javno da govore, ali u prolazu otkrivaju da su zaprepašćeni tragičnim događajem i kako kažu, strašnim mukama u kojima je živiot okončala njihova komšinica.

„Šokirani smo, još ne možemo da poverujemo šta se desilo. Svi smo znali Medu, to je veliki beli rundav pas, koji je uvek bio u dvorištu. U toj porodici je duže od 10 godina. Ne mogu ni da pretpostavim šta mu se desilo pa da ubije ženu. To je strašno“, kaže jedna komšinica.

Kako je došlo do tragedije koja se odigrala u dvorištu porodične kuće nastradale Miloratke, za sada je još uvek nepoznanica, a istraga je u toku, potvrđeno je našem portalu u Višem javnom tužilaštvu.

Ono što se zasigurno zna je hronologija događaja koja je usledila posle poziva koji je dobila kragujevačka Hitna pomoć. Našem portalu je potvrđeno da je poziv stigao juče nekoliko minuta posle 12 sati, te da je ekipa odmah izašla na teren, ali da zbog agresivnog lajanja psa, nisu mogli da priđu nesrećnoj ženi.

Foto: Nova.rs

Smrt su konstatovali tek posle pola sata, kada je služba Zoohigijene uklonila psa iz dvorišta.

Jezive scene i za iskusne lekare

„Naša ekipa je zatekla jeziv prizor, žena je nepomično ležala u dvorištu u lokvi krvi. Izdaleka su bili vidljivi tragovi ugriza u predelu vrata i desne polovine glave i lica. Za nas je to bilo stresno, jer zbog psa nismo mogli odmah da priđemo ženi, bez obzira da li daje znake života ili ne. Na kraju smo mogli samo da kontatujemo smrt“, priča jedan od lekara.

Prema informacijama iz Hitne pomoći, Zoohigijena je po dolasku na mesto nesreće, za dva minuta uklonila psa iz dvorišta, ali kako kažu, nesrećnoj ženi nije bilo spasa, jer je bilo evidentnno da su povrede bile teške i “nespojive sa životom“.

Istraga o ovoj tragediji u kojoj je vlasnica nastradala od svog ljubimca je odmah počela, a uviđaj na mestu nesreće juče je trajao satima.

Foto: Nova.rs

U Višem javnom tužilaštvu našem portalu je potvrđeno da je izdat nalog za izolaciju psa, kao i da će šarplaninac biti podvrgnut veštačenju veterinarske struke kako bi se ustanovilo da li boluje od nekih bolesti, prvenstveno besnila.

Tužilaštvo je izdalo i nalog za obdukciju tela nastradale Miloratke Veljović, a za sada ne mogu da izlaze sa detaljima kakve će mere biti preduzete prema psu koji je usmrtio vlasnicu.

Naš sagovormnik iz tužilaštva objašnjava da će svi dalji postupci biti doneti u skladu sa važečim propisima i na osnovu veštačenja veterinara, te da sada ne mogu da daju nikakvu procenu da li će pas biti uspavan.

U kragujevačkoj Zoohigijeni za Nova rs kažu da je pas od juče u izolaciji u toj službi, kao i da su ga radnici zatekli vezanog na povocu.

U pisanom odgovoru dostavljenom našoj redakciji navodi se da šarplaninac koji je zatečen pored beživotnog tela vlasnice nije bio agresivan, već da je samo pokazivao znake uzmenirenosti.

Foto: Nova.rs

Nezvanično saznajemo da je pas dobro uhranjen, te da na njemu nema tragova zanemarivanja ili nasilja.

Pretpostavlja se da je nastradala Miloratka u trenutku napada bila sama kod kuće i da je šarplaninac pod još nepoznatim okolnostima nasrnuo na nju u jutarnjim satima kada je pošla da ga nahrani.

BONUS video: Hapšenje dilera u Beogradu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar