Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

U teretnom kombiju vozač (43) pokušao da bez prateće dokumentacije izveze 19 rasnih pasa, sud po hitnom postupku doneo odluku o oduzimanju.

Carinici su na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, u jednom navodno praznom teretnom kombiju otkrili 19 rasnih lovačkih pasa, saopštila je danas Uprava carina Ministarstva finansija Srbije. Prekršaj je otkriven 18. februara na izlazu iz zemlje, kada je radi detaljnog pregleda zustavljen teretni kombi stranih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 43-godišnji vozač.

#related-news_0

Tokom kontrole su sa jedne i druge strane u unutrašnjosti tovarnog dela kombija pronađeni metalni kavezi i u njima ukupno 19 rasnih lovačkih pasa.

Vozač za 15 pasa rase seter’ i četiri psa rase poenter’ nije imao ništa od neophodne prateće dokumentacije: ni tranzitni dokument, niti zdravstveno uverenje veterinarske inspekcije, kao ni ovlašćenja navodnih vlasnika pasa za njihov transport preko granice.

Sud je u hitnom postupku doneo presudu kojom su psi oduzeti i po nalogu Republičke veterinarske inspekcije predati Veterinarskoj stanici Bujanovac radi zbrinjavanja, dok je vozač kombija novčano kažnjen zbog učinjenog prekršaja, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Zaplena 343.000 evra na graničnom prelazu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar